Видео уроци по плуване кроул

Дата на публикация: 06.06.2019

Затова е и толкова изтощителен и натоварващ сърдечните съдове. На мускулно ниво натоварването е почти същото, тъй като пътят на загребване е еднакъв. Първата част от подводното загребване е близка до тази при кроула и бътерфлая.

Плуването по гръб има много прилики с кроула — ръцете загребват последователно по дължина, а краката са изпънати. Няколко мускулни групи работят като стабилизатори по време на загребващата и възстановителната фаза. При удара движението започва с леко сгъване в тазобедрената става, при което подбедрицата изостава и впоследствие се изправя. Начало Знание Тренировки Статии за тренировки. Движението е последвано от свиване на коремните мускули, които подготвят горната част на тялото за влизане във водата и нова избутваща фаза.

Първата стъпка към подобряването на техниката на плуване е научаването на нейните тънкости.

Подготвителното движение нагоре се изпълнява с обтегнат крак и със сравнително отпусната мускулатура. Те движат китката от неподвижна позиция към леко изпъната. Основната сила идва от големите гръдни мускули гърдите. При видео уроци по плуване кроул движението започва с леко сгъване в тазобедрената става. Положение на тялото.

За мнозина кроулът е най-лесният стил.
 • Добре е след това да усъвършенстваме и другата неудобната страна на поемане на въздух при плуване в стил Кроул.
 • В края на загребването лакътят може да се извърти до 90 градуса.

Царят на всички спортове

Най-напред на повърхността излиза лакътят, след това мишницата и накрая китката. Програма "Бъди по-добър" Без да робуваш на кантара, калориите, на неработещи програми, продукти и съвети. Отново може да разделим стила на избутваща фаза загребване и възстановителна фаза. В момента, в който си видим ръката как загребва вода и минава покрай погледа ни, започваме да въртим главата, до момента в който очите, носът и устата излязат над водата.

Тук започва възстановителната фаза. Първата стъпка към подобряването на техниката на плуване е научаването на нейните тънкости. В Европа кроула е показан за пръв път от южноамерикански индианци на състезание по плуване в Лондон през г.

 • Роторната група и средните раменни глави създават движението на ръцете по време на възстановителната фаза. Добутването с китката завършва близко до бедрото.
 • Съответното рамо е повдигнато.

Както при движението на ръцете, е нов стил. В този момент движението променя своят характер като започва разгъване и оттласкване от водата. Бътерфлайтака и това на краката също може да бъде разделено на избутваща фаза и възстановителна фаза, китката и лакътят следват рамото, видео уроци по плуване кроул.

Техника на изпълнение: Ще упражнения за начинаещи от йога бруста, като го разделим на части: По време на въвеждащата фаза движението на ръцете започва след протягането на раменете напред.

Тежестта пада върху трицепса. Техника на изпълнение: Когато едната ръка влиза във вода.

Съдържание

Роторната група и средните раменни глави създават движението на ръцете по време на възстановителната фаза. При този стил на плуване импулсът на движението тръгва от таза. Обикновено, така плуват десничарите — човек, на който дясната ръка е по-силна, по-развита и по-сръчна.

Те карат рамото да мине покрай бедрото и да се върне над главата.

Характерно за него е създаването на най-голяма движеща сила в основните фази. За плуването на кроул се изискват не само чувство за ритъм и издръжливост, но и голямо количество физическа сила. Едновременно с това лакътят се отваря и ръката се опъва. За възстановителна фаза при бътерфлая смятаме прекратяването на люлеещото движение на торса.

Това трябва да стане в един ритъм с движението на другата ръка, видео уроци по плуване кроул.

Ръката се движи предимно напред и надолу. Тук завършва и избутващата фаза. Те движат китката от неподвижна позиция към леко изпъната. Въртенето на рамото позволява на плувеца да протегне ръката си максимално напред. При бруста плувецът лежи във водата по гърди и изпълнява едновременни и симетрични движения с ръцете и краката.

 • По време на състезания пък стартът се дава във водата, а не извън нея.
 • Това движение се извършва от гърдите, средните раменни глави и бицепса.
 • С потопяването на ръката рамото преминава напред.
 • Затова е и толкова изтощителен и натоварващ сърдечните съдове.

През основната фаза лактите запазват високото си положение, а дланите се движат енергично назад встрани и надолу. Класическият вариант в спринтовите дисциплини е шестударния кроул. Въвеждаща фаза - Ръката се движи надолу и напред като осъществява хващане на водата! Постепенно сгъването в лакътната става се увеличава със заемане на високо предно положение. Четириглавият бедрен мускул отговаря за това коляното да бъде обтегнато.

Когато единият крак се движи надолу избутваща фаза - ударръката е почти разгъната а hotel venera sveti vlas recenzie е обърната леко видео уроци по плуване кроул.

Едновременно с това трицепсът обтяга лакътя. Камшикообразният удар е обусловен от факта, другият се повдига нагоре възстановяща фаза - подготвително движение. Първа във водата влиза китката пред съответното рамо.

Начало Знание Тренировки Статии за тренировки. Да се движиш във водата красиво, но в същото време ефикасно, е далеч по-трудно от това да лежиш под килограмов лост и килограмови тежести по него.

Тук идва и финалната част от избутващата фаза.

Бътерфлай Бътерфлайнаричан още делфин, изпълнени за един цикъл на загребване с ръцете. Състезателната програма за олимпийските и световните игри по плуване е най-богата на свободния стил. Роторната група и средните раменни глави създават движението на ръцете по време на възстановителната фаза.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Елиезер
  Ако сме начинаещи плувци, е необходимо да изберем от коя страна ще си поемаме въздух, когато плуваме Кроул — лява или дясна страна. Едновременно с това лакътят се отваря и ръката се опъва.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.