Производни и непроизводни думи

Дата на публикация: 11.11.2019

Прегледах етимологията на тези думи - дават ги от старобългърски произход. Описание на урока. С големите си изпъкнали очи то вижда във всички посоки.

Да, имаше и глаголи- строя, свиря, чета, играя. Райчун, не съм сигурна, че в 4 ти клас учат отглаголно съществително. За да коментираш този видео урок, стани част от Уча.

Грешка при запис! Все си мисля, каква "загадка" ми убягва в условието. Влез в профила си, за да можеш да гласуваш!

Не можеш да гласуваш за свой коментар. БГ АД няма задължение да извършва наблюдение на информация, нито да търси факти и обсто. Съчинение на текст по словесна опора. Прости и сложни изречения. Кой е гербът на България.

 • Цитат на: dundi73 в чт, 19 ное , Откажи Потвърди.
 • Начален преговор.

Съдържание

Упражнението е следното: От непроизводни думи- точно посочени- да съставят производни, които да разпределят в три групи - съществителни, прилагателни, глаголи.

Като им поставят задача да посочат, те се мъчат, и ако не е казано изрично - има или няма, остават с усещането, че не се справят Вяра - Потребител Вяра. Тема и заглавие на текста. Прегледах че и на другите славянски езици руски,полски,чешки,сръбски са близки думите.

 • Как се пише преразказ.
 • Гласни звукове.

Употреба и правопис на прилагателните имена. Изговор и правопис на думи без ударение. Съчинение на текст по словесна опора. Хайде, право напред. Сбит кратък преразказ. Редактиране на текст!

E-mail или потребителско име

Части на изречението. Приемайки общите условия за ползване на сайта, потребителят се съгласява да се запознае с правилата и политиката за ползване на форума и да ги спазва, както и при ползването на сайта да съблюдава българското законодателство, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави. В кой ред има само сложни думи? Учат морфемен състав, но определено се търси само общ корен в случая.

Беше любопитно да разбера сред тях имаше ли глаголи. Кой е гербът на България! За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. Цитирай Полезно. Назад Скачать презентацию.

Resource summary

Повече подробности можете да прочетете ТУК. Ударение 2 клас Гласни звукове и техните букви. Опции: Само на училищната подготовка В добавка към нея училищната подготовка на посещението на школа В добавка към нея на посещаването на частен учител В добавка към нея на самостоятелна работа у дома В добавка към нея помагате вие Друго.

 • Райчун, не съм сигурна, че в 4 ти клас учат отглаголно съществително.
 • Автор и герои в литературните произведения.
 • Употреба и правопис на прилагателните имена.
 • Водното конче има дълго тяло, четири.

Светкавицакои са производните думи. Не се тревожете. Започнете да пишете Подбираем похожую презентацию. Тесни и широки гласни звукове. Видове изречения. Помагало на Т. Благодарим за помощта.

Грешка при запис!

Публикации

С приемането на общите условия потребителят се съгласява, че използването на предоставените услуги и информация е изцяло на негов риск и отговорност. БГ АД не гарантира за достоверността и пълнотата на съдържанието и не гарантира, че предоставените услуги ще удовлетворят изискванията на потребителя, нито че ще бъдат непрекъснати, навременни и сигурни.

Като им поставят задача да посочат, те се мъчат, и ако не е казано изрично - има или няма, остават с усещането, че не се справят Препинателни знаци в изречението с Луиза Григорова-Макариев.

Регистрирай се Регистриран си. Видове изречения по състав. Ботев гр. Антоними и синоними.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Съставяне план на текст.
 2. Аркади
  Груб или обиден език Реклама или спам Модериране на тема Друго.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.