Смяна на масло на скоростна кутия

Дата на публикация: 16.06.2019

Дългата полуоска е съставена от различни компоненти, а. Ако обаче усещате, че работата на кутията не е толкова плавна колкото преди или се чуват нехарактерни звуци при смяна на предавките, може би е време за смяна на трансмисионното масло.

Здравейте Интересувам се колко струва при вас смяна на масло на автоматични скорости с мое масло и филтър и промиване Колата ми е Hyundai XG г и събира около 9л масло в скоростите?

След смяната се подобри смяната на предавките. Много водачи обаче забравят и за още едно смазочно средство, което е особено важно за дълготраен живот на трансмисията, а именно — маслото на скоростната кутия. Колко ще струва смяна на масло за автоматична скоростна кутия за мерцедес б дизел без филтър и гарнитура Отговор. И накрая може и да ти излезне скъпо ако направиш някоя беля.

Ето защо е препоръчително да се консултирате с Вашия доверен сервиз относно нуждата от смяна. И колко ще ми струва услугата! Колко ще ми сърува смаяна на масло на автоматична кутия на Опел Зафира 1. Бихте ли ми казали колко ще струва смяната на маслото и филтъра на скоростите колата е audi a4b6 автоматик! Към автоматичната скоростна кутия се свързват маркучи от апарата чрез охлаждащия радиатор, смяна на масло на скоростна кутия.

Типът на маслото също влияе:.

  • Козметика за кола.
  • За целта можете да използвате гаража на приятел или можете просто да вдигнете колата на стойки и да я нивелирате добре, за да сте сигурни, че количеството масло, което ще налеете ще е точно.

Кутията събира 8литра,но бяха сменени само 5литра,защото сругите три били в хидроусилвателя. Притежател съм на BMW хd Touring с автоматична скоростна кутия. Правилната смяна на масло на автоматични кутии се извършва със специализирана техника за почистване и смяна на ATF масла. За целта трябва да погледнете в книжката на автомобила и да закупите точно това масло, което е посочено от производителя. В нея ще намерите информация колко литра масло събира скоростната кутия, неговия вид, на колко километра е препоръчително да се извършва смяната и други специфики.

Свързани теми: Полезни съвети на Румен Дунев за Вашата автоматична скоростна кутия Смяна на хидравлична течност с машина Смяна на антифриз с машина само за 76,90 лв Смяна на масло.

  • Повечето имат и антипенителни свойства, които не позволяват разпенване на маслото.
  • Тъй като при доста модели автомобили достъпът до горната пробка на скоростните кутии е труден, за наливането на маслото използвайте помпата. Услуги Механични ремонти Маслен филтър, течности, ремъци Смяна на масло за автоматична скоростна кутия.

И може ли аз да си донеса маслото гарнитурата и филтъра. От разговора по телефона с Ваш служител разбрах, ул. София, че е необходимо заявката за смяна да направя един ден по рано. Може ли приблизителна цена за промивка и смяна на маслото в автоматична скоростна кутия на Пежо 2. Интересува ме също така и дали извършвате проверка на налягането в същата трансмисия.

Възползвайте се от услугите на „Сервиз Петков” в София

Тогава задължително маслото трябва да бъде сменено, тъй като замърсеното масло може сериозно да увреди скоростната кутия. При тях е особено важно маслото да е качествено. Маслото на предавателната скоростната кутия е може би един от най-пренебрегваните компоненти от шофьорите и това се дължи основно на недобрата информираност и най-вече на това, че повечето шофьори просто забравят, че трябва да се погрижат за неговата смяна. Такава щека няма и на пробката на кутията.

Семеринг избирач скорости е важна част от трансмисията на автомобила. Благодаря предварително и успех. Смяна на трансмисионното масло: честота и последователност Предавателната кутия е един от най-устойчивите на повреди механизми в автомобила. Цъкат ли цъкат Ролята на течността е да смазва вътрешните, движещи се части на трансмисията.

Кога е нужно да направим смяната?

Здравейте, вчера закупих Пежо , г, 2. Благодаря предварително и успех. Последно го смених преди две години. След като се сипе нова течност според класификацията, подходяща за даден автомобил и след като се провери нивото, трябва да се извърши пътна проба, за да се провери правилното функциониране на трансмисията и да се гарантира, че няма течове. Важно: Продаваме и машини и изграждаме мрежа в страната!

Приемам Вижте подробности, смяна на масло на скоростна кутия. Автоматичната скоростна кутия е хидравлично задвижвана скоростна кутия, изискваща специална течност за смазване. Първата стъпка е да си осигурите достъп до долната част на колата, се налива нова течност, или четири стойки, кога е най-удачния момент за подмяна на маслото и филтъра! Маслото в предавателната кутия има двойна функция: да намали триенето на движещите се елемен. След като се завие отново пробката на мястото й. Ако такава информация не е.

Обикновено тази информация е посочена в техническата документация на автомобила. Колев Бургас Отговор. Благодаря предварително.

На колко време се сменя маслото на автоматичната скоростна кутия?

Въпреки че голяма част от вносителите на автомобили използват автоматичните скоростни кутии на ZF и твърдят , че ,маслото никога не се сменя , ето и становището на ZF лидер в производството на автоматични скоростни кутии. Смазочните флуиди за автоматични скоростни кутии се характеризират с нисък вискозитет, което им позволява да достигнат до най-малките детайли в по-сложните автоматични трансмисии.

Здравейте, искам да ми дадете цена за смяна на масло на автоматична кутия на Маза 6 г 4х4.

Вход или влезте с:. След като цялото масло изтече, завийте отново долната пробка. Въпроса ми е ,дали след пълна смяна на маслото и промивка,проблема би изчезнал.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Цанислава
    Фермера ви написа всичко, аз пак имам минуси. Каква е цената за смяна на маслото и промивка на трансмисията на Мерцедес Ц 7G-tronic г.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.