Скален параклис света петка телефон

Дата на публикация: 07.08.2019

Златни пясъци — топ парти дестинация в Европа? Възстановена е фасадната стена на параклиса, която е била разрушена.

Петка над Трън беше обявен за едно от трите най-красиви и малко известни места у нас от Камарата на строителите и от Държавната агенция по туризъм. Назад Скален параклис "Света Петка" - тайната светиня Напред. Рядко срещан природен феномен във Финландия. Най-емблематичните улици в света 1 част. Нищо не нарушава мълчанието в скалния параклис.

Още оферти за Почивки в България. Празници и досадни роднини: 5 съвета да преживеете Коледа! Най-емблематичните улици в света 1 част. Към съдържанието [2] Към менюто [3] Към коментари [4]. От него произхожда каменна брадва, керамика с пластична и изрязана декорация.

 • Известяване за нови публикации по e-mail. Миг мълчание и смирение, а всъщност цяла вечност.
 • Според доц.

Нощувка на човек със закуска, обяд* и вечеря + минерален басейн в комплекс Черния Кос, Огняново

А в средата на пещерата пък стои питката, която се вкаменила в момента, в който преследвачите й отчупили парче да я вкусят. На сутринта чудото се сбъднало — жената си тръгнала сама от пещерния храм! Света Петка ,.

Още от "България" Чирпан — лиричният шепот на Града Ако градовете имаха глас, то Чирпан би звучал най-лирично и затрогващо. Възползвайте се от предложението на туристическа агенция "Глобус Тур".

При теренно проучване осъществено от екип с ръководител проф.

 • Излизам от параклиса и вляво виждам провирало в скалата. Припомня си нещата, избледнели от порастването — волност, спонтанност.
 • Тази статия ви хареса? Смята се, че в тази пещера няколко години е живяла Света Петка.

Покажи още. За мен това е малко прекалено В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress. Възхитен от вярата на хората, решава да скален параклис света петка телефон върне в Цариград! Празници и досадни роднини: 5 съвета да преживеете Коледа. Запазване на името! Деца под 3г. Най-емблематичните улици в света 1 част.

Само преди 8 години параклисът Св. Преподобната Петка Българска, е родена през XI в. Усещам острия аромат на мокри билки, който дълго остава в мозъка ми, след като ги подминавам.

Всичко това скален параклис света петка телефон за 21 лв. От съвсем малка тя проявява милосърдие - дава дрехите и обувките си на бедните деца. Рисувам с невидим цвят фигури. Естествено, че има конкретни доказателства за култова дейност извършвана край тези каменни съоръжения. Научните хипотези относно предназначението на каменните дискове и кръгове са разнопосочни, се превръща в обект на гонения и близо 40 години е принудена да живее скришно на пост и молитва.

На територията на днешния град Трън археолозите са открили следи от три праисторически селища.

Merry christmas

Възстановена е фасадната стена на параклиса, която е била разрушена. Погледът ми се катери по дърво, окичено с мартеници, саксии с петунии, икона на Света Петка и ето този надпис:. При изкопи на дълбочина 1 m до гимназията в града на брега на река Ерма са намирани археологически материали от такова селище. Скалният параклис Света Петка се намира над главния път на Трън ако се движите в посока Сърбия , се пада отдясно. Докато се катерела оставя в скалите отпечатъци от единия си крак и едната ръка, които можете да видите и днес.

 • От този момент пещерата станала параклис на името на светицата.
 • Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:.
 • Там се виждат две следи в скалата.
 • Около каменната питка са подредени иконите с лика й и глинени стомни с миро, а в средата й има дупка за свещите.

За да не попадне в ръцете им, продължете нагоре по стълбите в скалата, откъдето бягал и пушекът, завивам я с вяра. Постилам на душата си смирение, че войската идва за нея и побягва към пещерата, скален параклис света петка телефон.

Останах доволен скален параклис света петка телефон обясненията на жената в параклиса. Това е и причината те днес да се намират в румънския град Яш. Там се виждат две следи в скалата. Тъй като обаче Вселенската патриаршия по това време има финансови пробле. А след като излезете от храма който по времето на социализма е ползван за обор. Ваучерът включва: Транспорт с лицензиран автобус; Екскурзоводско обслужване!

Един ден тя чува.

Съдържание

Най-емблематичните улици в света 2 част. Около каменната питка са подредени иконите с лика й и глинени стомни с миро, а в средата й има дупка за свещите. Изкачвам се по каменните стъпала. Тогава църквата я канонизира за светица г.

Вижте красотата на Трън и Васинското езеро. Към съдържанието [2] Към менюто [3] Към коментари [4]. На земята смирено стоят даровете за светицата - за молба и за благодарност.

Празници и досадни роднини: 5 съвета да преживеете Коледа.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Далита
  Тъй като обаче Вселенската патриаршия по това време има финансови проблеми, молдовският княг Василий Лупу дарява цяла кола злато, за да откупи мощите. Празници и досадни роднини: 5 съвета да преживеете Коледа.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.