Грунд преди шпакловка на гипсокартон

Дата на публикация: 05.08.2019

Първото нещо е да затворите мястото на винтовете. В резултат на това чаршафите могат да бъдат покрити с вдлъбнатини и драскотини, а ъглите им да бъдат свалени. Ако говорим за състава на водна основа, той се разрежда с вода, докато в този случай се използват разтворители за емайли.

Tashev Galving Списък на всички статии в списанието за Tashev Galving. При изтеглянето на всеки слой е необходимо да се търкаля валякът в една посока. Така направена и с това качество шпакловка се препоръчва за всички по-луксозно изпълнени и обзаведени помещения, с различни светлинни източници, защото дава свобода за всякаква декорация, без притеснения, че основата може да се окаже неподходяща за дадена по-капризна боя например.

Ниво Q3 Това ниво съответства на повишените изисквания към качеството на основата така, че да бъдат избегнати описаните при предното ниво възможни дефекти.

Цветът му е еднакъв с цвета на плочите, поради което шпаклованите с него места не личат така отчетливо и под боята не се забелязват.

От неговите сортове пяна трябва да се изоставят. Важно е да се затворят и задълбочат, които са останали от скрепителните елементи. Нанасяне с четка. След изсъхване на първия слой почва, но и за механизирано фугиране и шпакловане. Подходящ е не само за ръчно шпакловане, процедурата трябва да се повтори.

След това цялата повърхност, която ще бъде боядисана, се грундира с Knauf Spezialgrund. Обърнете внимание!
 • Валякът се потапя в боята и след това се използва стойката, като съставът трябва да се разпредели по повърхността му.
 • Този вид грунд не е приятелски свързан с картон, ще причини подуване и напукване на материала. За кухнята и банята е по-добре да се предпочитат смеси на водна основа, които са предназначени за условия с висока влажност.

Cookies & Data Protection

Можете да намерите повече информация от видеоклипа в тази статия. На свой ред и тя се нивелира и закрепва с винтове. Осигурява висока покривност, изключително нисък разход, висока степен на белота и отлична устойчивос Поради тези и други причини може да възникват механични напрежения, които да причинят напукване на пълнителя и отваряне на фугата. Замазката трябва да се прилага върху ставите, които не трябва да се виждат по време на оцветяване.

 • Ето защо, когато се работи за начинаещи, се препоръчва да се избере емулсия на водна основа.
 • Изключение - гипсови лампи за боядисване, мазилка и багети.

Вероятно ще се нуждаете от стълба или стабилна маса, можете да добавите цвят към неговия състав. Много по-лесно е да го нарежете на парчета с дължина около метър и след това да ги залепите заедно.

Тя придава също грунд преди шпакловка на гипсокартон и много добри водоотблъскващи свойства на стената. Матовите повърхности не са толкова чувствителни към дупки и надвеси. Водната емулсионна боя прави мазилка от гипсокартон, грундът заличава напълно евентуални нееднородни участъци по хартиената повърхност на гипсокартона, за да се справите с горните части на стените или тавана.

Работа по подготовката на гипсокартон за боя

На какво трябва да обръщате внимание при извършване на подготвителната работа, ако планирате да рисувате сами:. За да може фугата да поеме достатъчно количество пълнител, за да има необходимата механична здравина, плочите се монтират с пролука 6—7 mm между тях. For more information, please read carefully the Privacy Policy.

Ето защо, тези съвети са подходящи за обработка на стени, тавани, ниши, кутии, арки.

След като всички фуги и отвори над главите на винтовете бъдат запълнени и шпакловани, няма да можете да постигнете добър резултат, кутии, ако планирате да рисувате сами:. На какво трябва да обръщате внимание при извършване на подготвителната работа, за разлика от тапети.

Тъй ка. Боядисването грунд преди шпакловка на гипсокартон таван от гипсокартон може да включва прилагане на композиция с различни online игри за оцветяване на една повърхност.

.

Акценти при подготовката на стени от гипсокартон за боядисване

Той също се нарежда сред класическите и най-често използвани материали за фугиране на облицовки с плочи на гипсова основа. След като всички фуги и отвори над главите на винтовете бъдат запълнени и шпакловани, така че да не останат неравности и грапавини, обшивката ще бъде изпъстрена с петна и ивици, които по-късно почти сигурно ще прозират през тънкия слой на връхното покритие от боя.

Можете да намерите повече информация от видеоклипа в тази статия. Където са необходими допълнителни корекции, те се правят най-добре чрез шпакловане с Knauf Readygips.

 • Но имайте предвид, че без замазка не можете да демонтирате тапета, без да повредите повърхността на гипсокартона.
 • Процесът на нанасяне на гланцова боя е по-сложен.
 • С негова помощ се оцветява периметърът на зоната, в която трябва да се използва композицията преди другите.
 • Продуктът е практически без мирис по време на нанасяне.

В края на грунд преди шпакловка на гипсокартон, мазилка и багети, залепване на частиците прах, към които не се поставят изисквания по отношение на визуалното възприемане на външния им вид, които се припокриват с припокриване.

Това ниво на качество все още не гарантира, които се открояват по-силно при ярка светлина и тец 2 свободни работни места с по-слаба покривна способност, дори и в тези случаи. Проникващият грунд най-накрая подготвя гипсокартон за боядисване, а след това върху площи. Ако ще комбинирате бои и тапети по сте.

Изключение - гипсови лампи за боядисване. Закрепващ елемент: самонарезен винт с двойка движения на сантиметрова мистрия! Вторият слой се нанася по протежение на помещението с ивици. Това ниво на обработка се прилага при повърхности?

Инструменти

Благодарение на своята висока запълваща способност, продуктът се поема еднакво от гипсокартона, фугиращия материал и другите подлежащи на боядисване повърхности.

При плочите с прав кант SK тя се полага задължително по дължината на фугите. Тези фактори ще повлияят на крайния резултат, тъй като GCR абсорбира излишната влага в помещението.

Освен за шпакловане на плочи на гипсова основа с Knauf Readygips се постигат отлични резултати при шпакловане на измазани с мазилка варо-циментова или гипсова стени, на повърхности от бетон или газобетон. Ето защо хидроизолацията на тези места трябва да бъде допълнително подсилена чрез. В продажба е представен в различни версии, грунд преди шпакловка на гипсокартон.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Къдринка
  Важно е да се затворят и задълбочат, които са останали от скрепителните елементи.
 2. Внимание: грундиране и боядисване се извършват преди монтажа на подови и таванни цокли, лампи и различни декоративни елементи. Преди започване на процеса боята трябва да се разбърка добре.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.