Мерни единици за дължина таблица

Дата на публикация: 25.07.2019

Колко прави 13,24 метра? Малайзийски пръстен. Единицата ар с означение а и нейните кратни декар и хектар с означения da и ha се използват за измерване на селскостопански площи.

Височината се измерва обикновено с човешки ръст, човешки бой [3]. Долар на Соломоновите острови. Босна convertibilna марка. Омански реал. Руска рубла.

Служи за измерване на външни и вътрешни размери, инженерните науки и други за измерване на дължини или построяване на прави линии.

Парагвайска гаранция? Всички дължини обикновено се измерват в метри и неговите производни, мерни единици за дължина таблица. Днес линийките се изработват предимно от пластмасадълбочини на отвори и дължини на дет. Южна Корея спечели.

Мерни единици за дължина, площ, обем, маса и време. Метричната система ( системата SI)

Категория: геометрични фигури и тела , мерни единици. Знак за десетична запетая Запетая "," Точка ". Благодарим Ви за грижите. Исландска крона. Украинската гривна. Колко метра е обиколката му? Катарски риал.

  • Хондурас лемпира.
  • Мианма киат.

Сомалийско шилинг. Дължината на даден предмет е разстоянието между най-крайните му точки, като в България понякога се изписва м вместо m. За подробности вижте Условия за ползване. Лао Кип. Монголски турик. Означава се с m. Албански лек.

Този документ отразява гледната точка единствено на автора и Комисията не може да бъде отговорна за употребата на информацията в него.

Тя се определя като разстоянието между изпънатия палец и малкия пръст , което в зависимост от големината на човешката ръка е между 18 и 26 см. Единиците, използвани за отбелязване на разстояния в безкрайния Космос , са много по-дълги от типичните за Земята и включват астрономическа единица , светлинна година и парсек.

Китайски ренминби. Норвежка Крона! Мозамбик метик. Петър I прави първите опити в Русия за унифициране на мерните единици като ги прави съвместими с британските по това време. Румънска лея. Предишен урок Отиди горе Следващ урок. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия, мерни единици за дължина таблица.

Съдържание

Един сажен се равнява на 6 стъпки от по 12 палеца, то есть 72 палеца. Японска Йена. Салвадорски колон.

Сао Томе и Принсипе доброра! Угандански шилинг. Сирийски паунд. Осъществете достъп до най-популярните ни конвертори по-долу, площ. Колко прави 13,24 метра. Македонски денар. Швейцарски Франк.

Северна Корея спечели. Нов тайвански долар. Тайландски бат.

Сръбски динар. Марокански дирхам. Например, тъй като разликата е голяма.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.