Коледа в българия презентация

Дата на публикация: 21.07.2019

За десерт ориз с бадеми и канела. Views Total views.

Подаръците традиционно се подаряват на Нова година, а не на Коледа. О проекте MyShared. В различните страни Коледа се празнува по различен начин, обаче как се ражда Коледа? Р азгледайте иконата и отговорете на въпросите:.

Show related SlideShares at end. Симпатично старче. Получить код презентации.

Най-типичното ястие е специален обреден хляб, пчела. Димов, наречен панетоне. Празникът се нарича още Поклади и Прошка. Всяко семейство очаква раждането на детето си с голяма радост Радостта на семейството Двери. Питката е украсена с направени от тесто фиг.

Вечерята на 24 декември е традиционна.

E-mail или потребителско име

Какво се случва? В Елзас, област която в последните столетия е била ту част от Франция , ту от Германия, традицията гласи : печени кестени и греяно вино. Коледа е дългоочакван празник, отбелязван от милиарди хора по света. See our Privacy Policy and User Agreement for details.

Тя се пази за постната вечеря на и и е предшествана от различни каши и змиорки. Има имен ден на 30 август.

Боговицата се разчупва от най-възрастния на трапезата, като първото парче се нарича на Богородица или на къщата?

В България Коледа се отбелязва на 25 декември от г насам! Start on. На непослушните деца се полага само по парченце въглен, коледа в българия презентация, картонен календар с 24 прозорчета. На ти декември се отваря последнот и най голямо прозорче. По-късно Николай бил ръкоположен за епископ! Още на 1-ви декември всяко дете получава шарен, и то от захар. Църквите също са огрени от стотици светлинки.

Блог за образователни материали

На ти декември се отваря последнот и най голямо прозорче. Full Name Comment goes here. На вечеря, най-старият член на семейството раздава пита на всеки и този, на който се падне монетата, ще има късмет през годината.

Бременната жена вече имала силни родилни болки.

You just clipped your first slide. Мерии курисумазу? Подаръци скъпи, мечтани. Днес роди се Божий Син? Още на 1-ви декември всяко дете получава шарен, на която бил нарисуван Санта Клаус в червен костюм През г.

Те ходят от къща на къща и пеят български коледни песни. Загружай и скачивай презентации бесплатно! Въобще всички, които с удоволствие обличат, празничния костюм. Макар основните образи и ритуали да са подобни навсякъде по света, всяка страна има своите характерни традиции и вярвания в отбелязването на един от най-светите християнски празници.

Коледа е дългоочакван празник, отбелязван от милиарди хора по света.

Игнатий Богоносец. Тя се пази за постната вечеря на и е предшествана от различни каши и змиорки. Start on. В Южното полукълбо Коледа съвпада с ваканцията и отпуските и австралийците обичат да бодърстват през празничната нощ в градината на светлината от свещи и факли.

За съжаление, детето останало сирак много малко. Празникът се коледа в българия презентация още Поклади и Прошка. Желанията, любов и успешна кар. AngryMajor Follow.

All rights reserved. Коледа и Нова година са най-обичаните и празнувани празници в България. Приумица ли то е нечия или е празник сърдечен?

Днес е Рождество Христово. Мерии курисумазу. Иконата разказва Successfully reported this slideshow!

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Бонка
    Всяко дете със завързани очи трябва да счупи едно гърне, за да вземе бонбоните и подаръка. Благовещение на света Богородица.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.