Кости и стави на горен крайник

Дата на публикация: 16.07.2019

Превенция и профилактика на заболявания и увреждания на опорно-двигателната система с Юлиан Вергов. Долната редица кости на китката се свързват с предкитковите кости. Кръв и лимфа.

Връзка с Уча. Кости на горния крайник: мишница, предмишница, китка, ръка. Горен крайник в Общомедия. Мишницата е представена от раменната кост Humerus — най-голямата кост на крайника. Горният край на тези две кости и долният край на раменната кост образуват лакътната става, където става сгъване и разгъване на предмишницата.

Епителна и съединителна тъкан? Нерв Сетивна система Ухо Око. Вегетативна нервна система! Това е от особено значение за функциите на горния крайник. Централна нервна система.

Нервна система. Всичко важно за контрацепцията.

От Уикипедия, свободната енциклопедия

Токсичните замърсители допринасят за затлъстяването. Самотно детство - има ли го и защо? Нервна система. Горният крайник на латински : extremitas superior е гръдният предният крайник при някои от бозайниците. Последната промяна на страницата е извършена на 6 юли г.

  • Храносмилателна система.
  • Чрез втората редица китковите кости се съчленяват с костите на ръката. Учи с уроците на разбираем и интересен език!

Мишницата има една кост, наречена раменна? Токсичните замърсители допринасят за затлъстяването. Горен крайник. Необходимо Винаги е активирано! Гръбначен стълб и колко си приличаме с жирафите!

За сметка на това, съчленяването на палеца е с голяма подвижност, така че той може да се противопоставя на останалите пръсти — особеност, по която човекът се отличава дори от човекоподобните маймуни и което позволява здраво да държим гореспоменатата изгоряла крушка докато я сменяме. Всичко важно за контрацепцията. Връзка с Уча.

Коментари Костна система? Гледайте този видео урок за да досглобим човешкия скелет, като разгледаме костите изграждащи крайниците. Няколко мита за имунитета и развенчаването. Зародишно развитие.

Коментари към Стави на горния крайник (articulationes membri superioris)

Анатомия на човека: системи и органи на човешкото тяло. Ключица и лопатка. Мускулна и нервна тъкан. Кръвоснабдяването на горните крайници се извършва от подмишничната артерия , която е непосредствено продължение на подключичната и на свой ред на равнището на долния ръб на големия гръден мускул продължава в мишничната артерия.

Мускулна система! Не можеш да гласуваш отново. Дихателна система. Скелетът на ръката се състои от кости на китката, околощитовидни жлези. Хигиена и здравни познания за половата система. Хипофиза, предмишница, кости на предкитката и кости на пръстите. Свободният горен крайник се състои от 30. БЛС: Недоказаните обидни квалификации подлежат на санкции.

Съдържание

Мускули на шията. За да коментираш този видео урок, стани част от Уча. Brachial plexus. Мозъчна кора.

Лимфна система. Brachial plexus. Хигиена на опорно-двигателната система. Обща сетивност.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. В горния крайник се различават следните анатомични области и съответните им кости показани в курсив :.
  2. Плодовитка
    Още по темата:. Автономна нервна система.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.