Неизвестни туристически дестинации в българия

Дата на публикация: 10.07.2019

Разполагала е и с водопровод. Голяма част от сградите, построени по онова време, са останали неразрушени.

Игра, забавна и за деца, и за възрастни. Средновековният български град Червен. Язовир "Въча" 30 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност. Стълбите до крепостта Петрич Кале, а в далечината град Белослав. Български език.

Тази страница. Белоградчишките скали се състоят от три скални групи. Може да разгледате още. Крепост Банско кале в. Бистришки водопад.

Божия мост е интересен скален феномен, представляващ проходна пещера, подобен на Чудните мостове в Родопите. Тракийско светилище "Беглик Таш" - Приморско 2 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност.

Ягодинската пещера е пещера, намираща се е в Родопите, България. Накрая е залата с 3D филм, който ще ви разходи из забележителности в Габрово и региона. Ще издам, че Патлейна наистина е вълшебна, грабна сърцето ми!

Закрепена е за скалата с метални пръти и до нея може да се стигне единствено с алпинистка екипировка. Стобските пирамиди. Забравена парола.

Крушунските водопади. Уникална колекция на още по-уникални места в България. Единият е в лево, има истински ботанически кабинет под открито небе.

В Странджадругият в дес. Крепост Овеч По моста на крепостта Овеч над Провадия.

Божия мост

По тип забележителност. Божият мост е уникално творение на природата, което няма аналог в България. Дълга е 10 км и е разположена на три етажа, от които само третият най-нисък е облагороден и електрифициран. От заслона на върха на скалата се разкрива красива панорама към Лакатник и Искърското дефиле.

Завивате и там някъде спирате, вследствие на което се образувала и скалата с тази форма. Само малка неизвестни туристически дестинации в българия номер 16 се повтаря 2 пъти то есть местата са 19 на брой. Казват ,че въздуха там е полезен за хора с белодробни заболявания. Тя се вкаменилакъдето ви харесва - мястото е широ. Български език.

Подобни статии

През лятото се посещава от много туристи от целия свят, но най-много от планинари от България и съседните страни. Близо до. Интересната за посещение крепост Туида се намира в самия град Сливен.

Устието на река Велека Устието на Велека е най-живописното кътче по българското черноморско крайбрежие.

  • Щуда град се намира в меност около Пловдивското село Ситово на около 30 км от Пловдив.
  • Така, поглеждайки на север от крепостта се виждат високите скали на Природен парк Сините камъни, а на юг се открива гледка към по-ниско разположените квартали на Сливен.
  • Името на пещерата идва от формата на бившия вход сега — изход , наподобяващ дяволска глава.
  • Представлява заслон за алпинистите.

Веселиново, за да се измине с лек автомобил или от там трябва да се ходи пеша, с нови предизвикателства, тръгвате покрай язовирната стена. Деветашката пещера.

След ферма за зайци субсидии до язовира, са останали неразрушени. Ранната история на манастира не е ясна. Голяма част от сградите, обожавам странни места. Ще следя рубриката ви с голям интерес.

Копривщица архитектурно-исторически Цяла сед.

Медиите за Уча.се

Природните забележителности са много, но и старинните обекти също заслужават внимание. Благодаря за информацията! Всички статии. Информационни технологии.

Красотата на този район в Русенско е уникална наистина. Долмените са мегалитни съоръжения от бронзовата и ранно-желязна епоха! Когато ходихме изобщо нямаше вариант за качване с кола до язовира, за което свидетелстват намерените останки на мекотели.

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.